Kinë, dënohen me vdekje katër ujgurë

23/02/2011 15:35

Katër ujgurë u dënuan me vdekje nga një gjykatë kineze, pasi veprimet e tyre separatiste shkaktuan vdekjen e nëntë shtetasve, në krahinën e Xinjiang-ut.

Sipas autoriteteve kineze, të katër personat i përkasin një grupi separatist, i cili realizoi një seri sulmesh, midis gushtit dhe nëntorit të vitit të shkuar.

Në sulmin më vdekjeprurës, një makinë e mbushur me eksploziv shpërtheu në mesin e një turme, duke vrarë shtatë persona dhe duke plagosur shumë të tjerë.

Sipas të përditshmes së Xinjiangut, dënimi me vdekje është aprovuar nga Gjykata e Lartë Kineze, prandaj ata mund të ekzekutohen në çdo moment kur të vendosin autoritetet e burgut ku mbahen.

Në krahinën e Xinjiangut jeton një komunitet i gjerë ujgur, minirotet që numëron zyrtarisht 8,5 milion antarë dhe që kërkon aktivisht pavarësinë nga qeveria e Pekinit.

Top Channel