SHBA, protesta kundër buxhetit në Uinskonsin

21/02/2011 09:35

70.000 vetë u grumbulluan në rrugët e Uiskonsinit, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në një tubim-protestë kundër planeve të administratës për shkurtime në buxhet.

Në ditën e pestë të protestave të këtij lloji, kundërshtarët e guverantorit republikan, Scott Walker, ishin dukshëm më të shumtë në numër sesa mbështetesit e projektligjit, që parashikon reduktim të pagës dhe përfitimeve të tjera për punonjësit e sektorit publik.

Pavarësisht thirrjeve që përcillnin zemërim, tubimet kanë qenë qene paqësore. Mbështetësit e sindikatave në kryeqytetin Madison errësuan marshimin pro-Walkerit, të organizuar nga grupi konservator “Tea Party Patriots” (Partia e Patriorëve të Çajit).

Një nga protestuesit kundër guvernatorit mbante një tabele, ku fotoja e ish-presidentit egjiptian, Hosni Mubarak, ishte ngjitur me atë të Walkerit, i cili i refuzon negocitat me sindikalistet.

Uiskonsini përballet me një defiçiti buxhetor prej 3,6 miliardë dollaresh dhe projetkligji i ri duhet të kursejë në dy vitet pasardhëse, të paktën 300 milionë dollarë.

Guvernatori Walker këmbëngul se ka mbështetjen e votuesve të këtij shteti, me arsyetimin se projektligji është i nevojshëm për të shmangur shkurtimin e vendeve të punës.

Top Channel