Egjipt, festë dhe coroditje

19/02/2011 02:00

Mijëra egjiptianë u rimblodhën në sheshin Tahrir, epiqendrën e protestave anti-Mubarak në Kajro, këtë herë për të festuar javën e parë pa Mubarak në krye të shtetit.

Protestuesit mbanin në duar flamuj kombëtare dhe i bënë thirrje udhëheqësve ushtarakë, që kanë në dorë pushtetin, të ndërmarrin sa më parë reformat e nevojshme për demokratizimin e vendit.

Por nga ana tjetër, ushtarakët duhet të bëjnë llogaritë edhe më grevat e shumta në sektorin ekonomik. Punonjësit bankarë refuzojnë të punojnë dhe kërkojnë rritje të pagave, po ashtu edhe një pjesë e mirë e administratës së arsimit dhe të shëndetësisë.

Nga ana e tij, Këshilli Suprem Ushtarak, njoftoi se nuk do të tolerojë më tej asnjë sulm që dëmton ekonominë vendase, duke lënë të kuptohej se nuk është gati për një kompromis me grevistët.

Top Channel