Egjipt, Obama mbështet ushtrinë

13/02/2011 08:20

Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Barack Obama, shpreh vlerësimin për ngarkimin e ushtrisë egjiptiane me detyrën e një tranzicioni demokratik dhe respektimin e detyrimeve dhe traktateve ndërkombëtare.

Obama e ka deklaruar këtë në bashkëbisedimet telefonike me kryeministrin britanik Cameron, me mbretin jordanez Abdallah dhe me kryeministrin turk Erdogan.

“Demokracia do të sjellë më shumë stabilitet në Lindjen e Mesme dhe SHBA kërkon sa më shumë prosperitet dhe paqe për këtë zonë”, është shprehur Obama.

 

Top Channel