Egjipt, Moussa: Tani të bëjmë reformat

12/02/2011 11:30

“Tani objektivat e Egjiptit të ri duhet të jenë reformat dhe demokracia. Një Kushtetutë e re dhe zgjedhje të lira”.

Deklarata është bërë nga Amr Moussa, sekretar i përgjithshëm i Lidhjes Arabe, një ditë pas ditës historike për vendin.

Ndërkohë, disa fuqi ndërkombëtare kanë paralajmëruar autoritetet egjiptiane që të kenë kujdes nga “ndërhyrjet e huaja”.

Banorët e Egjiptit kanë festuar deri sot në mëngjes dorëheqjen e djeshme të presidentit Hosni Mubarak, pas 30 vjetësh në pushtet.

Top Channel