Minjtë, aleatë të fushatës së çminimit

23/09/2010 13:40

Një ushtri me minj gjigandë do të përfshihen në një program për çminimin në Mozambik.

Ekspertët bëjnë të ditur se këto kafshë janë zbulues të mirë të minave.

Përgjegjësja e komunikimit të projektit për bonifikimin e territorit, zonja Felicia Byrne, ka saktësuar se minjtë janë treguar “shumë profesionistë” dhe kanë kontribuar në lokalizimin e 650 minave, 310 bombave të pashpërthyera dhe 6205 armëve të lehta.

Top Channel