Bulqizë, Çërnec, shkolla pa cati

08/09/2010 09:25

50 nxënës të fshatit Çerenec në rrethin e Bulqizës vijojnë mësimin në kushte te papershtatshme. Ish-magazina e kooperativës bujqësore është adaptuar prej vitesh për shkollë, aty mungojne sherbimet ndihmese dhe kushtet e higjienes.

Nuk ka dyer e dritare dhe muret dhe dyshemeja jane mjaft te demtuar. Ndersa catia e kesaj shkolle eshte jashte funisionit.

Mesuesit ngurojne te flasin me arsyetimin se mund te pushohen nga puna. Te vetmit qe rebelohen jane prinderit e femijeve.

Top Channel