Greenpeace. “luftë” në Arktik me industrialistët

24/08/2010 08:30

Deti Arktik kthehet në një arenë beteje mes industrialistëve dhe ambientalistëve.

Një anije e organizatës ndërkombëtarë Greenpeace është nisur drejt detit verior për të ndaluar punën e anijes naftëkërkuese të “Cairn Energy”.

Sipas aktivistëve, shoqëria duhet të braktisë këto kërkime që janë shumë të rrezikshme për planetin. Greenpeace mendon se ky kërkim mund t’u hapë rrugën kompanive të tjera të veprojnë në këtë zonë me një ekosistem shumë të brishtë.

Top Channel