Euro 2016, Turqia akuzon Platini per nderhyrje

28/05/2010 20:15

Vendimi i UEFA-s qe caktoi Francen per organizimin e Euro 2016, ka sjelle pakenaqesi te turqit te cilet humbem betejen vetem per 1 vote. Sipas tyre, presidenti i UEFA-s ka ndikuar ne votimin e anetareve te Komitetit Ekzekutiv.

Ne mediat turke shkruhet se Platini prezantoi te 13 anetaret e Komitetit Ekzekutiv me presidentin e Frances, Nicolas Sarkozy, nderkohe qe nuk beri te njejten gje me presidentin e Turqise, Abdullah Gyl. Numri 1 i UEFA-s eshte kritikuar edhe nga zevendesi i tij, turku Shenes Erzik, i cili ne mediat turke ka deklaruar se veprimet e Platinit nuk permbanin aspak fair play. Reagimi i Platini ka qene i menjehereshem.

“Une nuk jam despot dhe kete e tregoi votimi qe u be ne menyre demokratike”, ka deklaruar persidenti i UEFA-s. “Nese mendoni se kam ndikuar ne fitoren e Frances, atehere kur te jete presidenti i UEFA–s nje turk, mund te merrni kete aktivitet ne Turqi”, ka perfunduar Platini. Qeveria turke kishte premtuar investimin e 27 miliard eurove deri ne vitin 2016.

Top Channel