“Bloomberg” komenton emetimin e borxhit

19/01/2010 09:00

Nje ekspert i tregjeve ne zhvillim ne Londer, i cituar nga agjencia e lajmeve ekonomike “Bloomberg”, beson se vendi yne mund te kete sukses ne emetimin e bondeve tre dhe pesevjeçare ne euro.

“Nuk kishte asnje shans qe Shqiperia te shiste bonde 12 apo gjashte muaj me pare,” komentoi Nigel Rendell, nje strateg i investimeve ne tregjet ne zhvillim ne kompanine “RBC Capital Markets” ne Londer.

“Njerezit jane tani pozitive mbi perspektiven e ekonomise boterore. Ka gjasa qe Shqiperia t’i shese keto borxhe perkundrejt nje interesi terheqes krahasuar me interesat shume te uleta qe ofrohen per instrumentet e borxheve jashte SHBA-se dhe Europes ne keto kohe”, shtoi ai.

Ministria e Financave njoftoi javen e kaluar se deshiron te emetoje 300 milione eurobonde dhe se pranon oferta deri me 30 janar.

Dy te tretat e ketij borxhi do te perdoret per te paguar rreth 200 milione euro qe u terhoq ne maj dhe korrik te vitit te kaluar, perkundrejt nje interesi stratosferik prej rreth 11.5 perqindesh.

Top Channel