Ukraine, OSBE: Zgjedhjet sipas standarteve

18/01/2010 17:25

OSBE ka bere vleresimin e raundit te pare te zgjedhjeve presidenciale ne Ukraine, te cilin e ka cilesuar si nje proces te zhvilluar konform standarteve dhe rregullave demokratike.

Nderkohe, eshte numeruar mbi 85 perqind e fleteve te votimit, nga te cilat rezulton ne krye lideri i opozites pro-ruse, Ianukovich, i ndjekur nga kryeministrja pro-perendimore Timoshenko.

Te dy politikanet do te shkojne ne balotazh me 7 shkurt, ku pritet te jete nje duel deri ne voten e fundit. Pjesemarja ne zgjedhje ka qene rreth 67 perqind, duke tejkaluar parashikimet.

Top Channel