Kine, rivendoset sherbimi sms

18/01/2010 12:10

Qeveria e rajonit kinez te Xinjiang ka rivendosur sherbimin sms, me shume se gjashte muaj pas perleshjeve te pergjakshme etnike.

SMS-te, aksesi ndaj internetit dhe thirrjet nderkombetare, ishin bllokuar ne territorin perendimor te vendit pas vdekjes se 197 personave ne perleshjet ne kryeqytetin Urumqi, mes ujgureve, popullsia lokale myslimane dhe kinezeve hane.

Aksesi ndaj internetit ishte rihapur, por vetem per dy faqe zyrtare dhe dy portale kineze.

Top Channel