“Facebook”, ndalohet miqesia avokat-gjykates

14/12/2009 16:25

Pas kufizimeve “on line” per yjet e Hollywood-it dhe gazetareve, tani eshte radha e gjykatesve amerikane.

Keta te fundit nuk mund te kene miqesi ne “Facebook” me avokatet.

Raportet e tyre virtuale jane te ndaluara sidomos nese jane avokate qe veprojne ne te njejten prokurori, duke rrezikuar keshtu kompromentimin e lirise se gjykimit gjate nje seance ne te cilen gjendet pikerisht miku i tij ne palen mbrojtese.

Kjo mase eshte marre nga kodi i ri i sjelljes i aprovuar nga Komiteti i Etikes Gjyqesore, ne Florida.

Ne vendim thuhet se duhen bere “unfriend” te gjithe avokatet qe ne te shkuaren kane qene miq ne “Facebook”.

Top Channel