Reali, Benzema: Ok, edhe pse rezerve

26/09/2009 17:20

Gjimnazistet dhe studentet duket se preferojne me teper perdorimin e pilules urgjente, nje nder kontraceptivet me te perdorur kohet e fundit.

Specialistet e institutit te shendetit public por edhe farmacistet pohojne se kohet e fundit ka nje rritje te numrit te femrave qe zgjedhin kete kontraceptiv.

Nderkohe kontraceptivi tradicional per meshkujt nuk duket se eshte shume ne mode. Statistikat tregojne se pjesa me e madhe e shqiptareve edhe ne vitin 2009 preferojne te bejne seks, pa u mbrojtur me kontraceptive.

Ne shume qytete te vendit ka ende mungese informacioni mbi perdorimin e kontraceptiveve dhe llojet e tyre.

Ne Diten Nderkombetare te Kontraceptiveve, specialistet sqarojne se shqiptaret mund te terheqin falas kontraceptivet ne 460 qendra ne tere vendin dhe ne te gjitha poliklinikat, nje menyre per t’u mbrojtur jo vetem nga shtatzanite e padeshiruara, por edhe nga semundjet seksualisht te transmetueshme.

Top Channel