Boterori 2018 & 2022, Holanda dhe Belgjika kandidojne

22/09/2009 21:30

Holanda dhe Belgjika kane vendosur zyrtarisht kandidaturen e perbashket per organizimin e Boterorit te vitit 2018 ose ate te vitit 2022.

Te dy shtetet kane bere gati projektin e ndertimit te 12 stadiumeve te reja, kostoja e te cileve arrin nje shifer nga 60-100 milione Euro per secilin. Delegacioni qe do perfaqesoje Holanden dhe Belgjiken per kandiaturen e Boterorit 2018 dhe 2022 perbehet nga emrat e medhenj si Johan Krujf, Rud Gulit, Peter Van Den Hogenband dhe Edi Merks.

Kandidatura e perbashket e Holandes dhe Belgjikes i bashkangjitet atyre te Australise, Anglise, Indonezise, Japonise, Korese se Jugut, Mekikes, Katarit, Rusise, Spanje-Portugali dhe SHBA. Bordi drejtues i Federates Nderkombetare te Futbollit do te shpalle emrin e vendit organizator te boterorit 2018 dhe 2022 ne dhjetor te vitit 2010.

 

Top Channel