SHBA, papunesia nivele alarmante

19/09/2009 04:10

Megjithe sinjalet pozitive te rimekembjes se ekonomise si dhe balancimit te tregut financiar ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes papunesia mbetet problemi me shqetesues.

Papunesia eshte rritur ndjeshem dhe ne perqindje te ndryshme ne shtete te ndryshme Amerikes. Ato variojne nga 9.7 perqind ne Kaliforni deri ne 17.3 perqind ne disa zona te Detroit.

Nderkaq parashikimet jane ende te zymta persa i perket ketij sektori te ekonomise. Specialistet thone se armates se te papuneve do te vazhdojne t’i shtohen edhe mjaft persona te tjere edhe per te pakten 6 mujorin e pare te 2010-es.

Top Channel