FSHF miraton 300 mije euro per eliten

15/09/2009 10:35

Pasi eshte arritur marreveshja ndermjet kompanise gjermane “UFA Sports” me 11 klube te Kategorise Superiore per shitjen e te drejtave televizive, Federata Shqiptare e Futbollit ka bere nje tjeter “dhurate” per klubet.

Ne mbledhjen e djeshme te Komitetit Ekzekutiv u miratua shperndarja e fondit me vlere 300 mije euro, i cili do te jete nje kontribut shtese i institucionit qe drejton futbollin, per projektin e skemes se re te menaxhimit te te drejtave TV dhe te reklamave.

Se bashku me fondin 300 mije euro, te lene ne forme garancie nga kompania “UFA Sports”, ne vitin e pare skuadrat elitare do te perfitojne nje shifer te pergjithshme me vlere 600 mije euro. Keto para do te perfitohen sipas skemes se shperndarjes, te miratuar nga vete klubet e Superiores.

E vetmja skuader qe ka mbetur jashte projektit ishte Dinamo, e cila nuk ka pranuar te firmose. Kryeqytetasit nuk ndryshuan qendrim ndaj “UFA Sports”, pavaresisht se mbeten pa mbeshtetjen e Vllaznise, Tiranes e Beses, te cilat ishin mes klubeve qe ngriten zerin per permiresime ne kushtet e kontrates.

Gjithsesi, burime prane FSHF-se kane sqaruar se shifra qe do t’u takonte dinamoviteve do te mbetet e paprekur. Ne te ardhmen, nese drejtuesit e ketij klubi pranojne te behen pjese e paketes per shitjen e te drejtave televizive, kjo shume do t’u shtohet arkave te bluve.

Vonesat dhe burokracite kane bere qe te rrezikohet transmetimi i ndeshjeve te aktivitetit me te rendesishem ne vend qe prej kesaj fundjave. Gjithsesi, ne federate kane deklaruar: “Pas dy javeve, pra takimet e javes se peste te Superiores, do te transmetohen me 100 per qind”.

Top Channel