Shkoder, tregu i fruta-perimeve jashte “perdorimit”

19/08/2009 11:00

Prej 6 muajsh tregu i fruta-perimeve ne qytetin e Shkodres ka dale jashte perdorimit. Ne keto kushte, tregtaret jane te detyruar t’i shesin produktet e tyre ne terren te ekspozuar nga pluhuri dhe mbeturinave te shumta qe kane rrethuar tregun.

Gjendja e tregut po rendohet me shume nga dita ne dite.

Pervec se tregu eshte shembur, ai eshte kthyer ne nje vend grumbullimi mbeturinash, pse jo disa pjese sherbejne edhe per clodhje te tregtareve e banoreve te fshatrave qe vijne nga larg per te tregtuar.

Tregu i fruta-perimeve te qytetit me te madh ne veri te Shqiperise eshte shembur qe ne muajin janar, kohe kur ra debora qe shkaktoi edhe shembjen e tij.

Qe nga ajo kohe nuk eshte kryer asnje rehabilitim infrastrukturor. Si tregtaret ashtu edhe konsumatoret jane te shqetesuar per kushtet ku tregtohen mallrat dhe produktet ushqimore.

Top Channel