Prishet paqja FIA-FOTA

08/07/2009 19:30

Shfaqen serish polemika mes FIA-s dhe FOTA-s. Perfaqesuesit e skuadrave pjesemarrese ne ‘Formula 1’ kane braktisur takimin e me drejtuesit e Federates se Automobilizmit qe do te mbahej ne Nurburgring te Gjermanise.

Ne takimin e paralajmeruar do te diskutoheshin rregullat teknike qe duhet te hynin ne fuqi ne boterorin e 2010 ne momentin qe skuderite ‘rebele’ kane braktisur tryezen.

Rregullorja e re ka qene edhe pika e nxehte e diskutimeve mes FIA-s  FOTA-s. Palet kishin rene dakort me pare ne Silverstone te Britanise se Madhe pas kercenimeve te 8 skuadrave anetare te FOTA-s per krijimin e nje kampionati boteror paralel me F1.

Top Channel