Peshkaqeni i bardhe nje “Serial Killer”

22/06/2009 12:35

Studues angleze te nje shoqerie zoologjike ne Londer ne nje botim te tyrin ne “Journal of Zoology” thone se peshkaqeni i bardhe ka te njejten sjellje si vrasesit seriale.

Metoda e studimit te peshkaqeneve ka qene e njejta metode qe hetuesit perdorin per te arrestuar vrasesit serial, te ashtuquajturen “profili gjeografik”.

Shkencetaret kane studiuar shperndarjen gjeografike te 340 sulmeve te peshkaqeneve duke arritur ne perfundimin se peshkaqeni i bardhe perdor nje “teknike sulmi” duke e ditur se ku eshte vendi me i mire per gjueti.

Nga kerkimet peshkaqenet e vegjel nuk kane skeme gjuetie dhe se ata nuk jane te orientuar per vendet e gjuetise, kjo ndoshta ngaqe peshkaqenet e medhenj i mbajne sa me larg qe te jete e mundur nga zonat e gjuetise.

Top Channel