Red Bull bashkohet me Ferrarin kunder FIA-s

11/05/2009 16:20

Ferrari nuk eshte vetem ne luften kunder Federates Nderkombetare te Automobilizmit. Edhe skuderia austriake Red Bull ka dale kunder ndryshimeve te FIA-s ne lidhje me buxhetin e vitit 2010.

Kete qendrim e ka publikuar vete pronari i skuderise Dietrich Mateschitz ne nje interviste per gazeten “Salzburger Nachrichten”. “Me keto kushte ne nuk do jemi ne gjendje te marrim pjese sezonin e ardhshem te Formula 1”, shprehet Mateschitz, duke kundershtuar hapur politiken e kreut te FIA-s, Max Mosley.

Regjistrimi per sezonin e ardhshem mbyllet ne fund te muajit dhe per kete, FIA e Fota kane vendosur te takohen se shpejti per te arritur ne nje marreveshje te perbashket. FIA ka propozuar qe buxheti te jete 40 milione sterlina per sezonin 2010, gje qe nuk eshte pranuar nga disa skuderi, perfshire ketu edhe Ferrarin qe ka kercenuar me largim.

Top Channel