Zgjerimi i BE, rrezikohet uniteti i bllokut

20/02/2009 17:35

Bashkimi Europian ndodhet ne nje situate te veshtire, pasi politika e zgjerimit, qe deri tani ka qene jo vetem nje sukses politik, po rrezikon unitetin e bllokut.

Shumica e vendeve te reja anetare nga Europa Qendrore dhe lindore nuk jane perfshire ende ne eurozone, cka i ben me vulnerabile kompanite e tyre per falimentim.

Zgjerimi ne lindje ishte sukses politik po recensioni po rrezikon unitetin e bashkuar.

Komisioneri Oli Rehn thote se ky zgjerim rrezikon te frenoje perfitimet nga tregu i perbashket.

Lideret e BE-se po perpiqen te gjejne nje zgjidhje dhe ne 1 mars do te zhvillohet nje samit ku do te diskutohet per proteksionizmin.

Top Channel