Studentet pushtojne Sorbonen, policia e cliron

20/02/2009 13:30

Universiteti i Sorbones ne Paris eshte pushtruar nga rreth 250 studente.

Me nderhyrjen e policise eshte bere e mundur boshatisja e ambjenteve te Universitetit, pas mesantes se mbremshme. Kjo oshte nje ngjarje e papritur, pasi ndodhi ne fund te nje manifestimi ku moren pjese 15 mije-30 mije persona.

Ata kundershtuan ligjet e reformes ne shkolla dhe ngritjen e grupeve te mesuesve-kerkues, ide e qeverise se Nicolas Sarkozy.  

Top Channel