Irak, shpallet fajtor per vrasje ushtari USA

20/02/2009 19:30

Nje mjek i ushtrise se Shteteve te Bashkuara eshte shpallur fajtor per perfshirjen e tij ne vrasjen e kater te burgosurve irakene ne pranveren e vitit 2007.

Juria nente anetareshe ne Vilsec te Gjermanise e shpalli fajtor rreshterin Michael Leahy Jr. per pikat e akuzes per vrasje dhe komplotim te vrasjes.

Leahy u shfajesua nga akuza per vrasje ne nje incident te vecante lidhur me vrasjen e nje irakeni tjeter ne janar te 2007-es.

Aktgjykimi, i cili do te shpallet me vone, mund ta denoje rreshterin edhe me burg te perjetshem.

Top Channel