Vettingu në Kosovë/ Premtimi i Kurtit, duhen ndryshime të Kushtetutës

13/02/2020 20:06

Kosova nuk do të mund të nis procesin e vettingut pa i bërë ndryshimet e Kushtetutës.

Nëse arrihet ky synim, atëherë punonjësit e sistemit të drejtësisë dhe të institucioneve të mbledhjes së taksave priten t’i nënshtrohen filtrimit të detajuar nga ekspertë vendor dhe ndërkombëtarë.

Mirëpo, për ndryshimet kushtetuese nevojiten dy të tretat nga votat e deputeteve shqiptarë, si dhe dy të tretat e pakicave, e këtu Haxhiu e sheh rrezikun e vetëm.

Pos procesit kushtetues, ministria do të mund të ketë të qartë se sa buxhet do t’i nevojitet tek në muajin qershor, kur buxheti i vendit shkon në rishqyrtim.

Për hartimin e programit, ajo ka thënë se do të marrin shembull procesin e Shqipërisë.

Por, ky proces sipas Haxhiut do të jetë sfida më e madhe në drejtësi, e që parashihet të zgjas më tepër se dy vjet sa ishte thënë fillimisht.

Top Channel