Personat që rrinë gjatë ulur mbartin një rrezik të lartë për t’u prekur nga spondiloza, sëmundja degjenerative e shtyllës kurrizore. Faktorët e rrezikut që e përshpejtojnë zhvillimin e spondilozës është mungesa e aktivitetit fizik dhe mbajtja e trupit në mënyrë të gabuar. Ekzistojnë dy tipe të kësaj sëmundjeje. Spondiloza lumbare, e cila ka vetëm dhimbje të shpinës dhe ajo cervikale e qafës.

Çfarë është spondiloza dhe shkaqet kryesore të saj?

Çfarë simptomash ka spondiloza?

Cilat janë e mënyrat e trajtimit të saj?

Sa rëndësi ka aktiviteti fizik?

Gjithçka në Hipokrati!

Sonte, ora 18:00!

Top Channel!

Top Channel