Suplementë të vajit të peshkut rrisin sasinë e spermës te meshkujt, e jo vetëm! Edhe testikujt e tyre…

Të paktën, kështu ka zbuluar një studim i realizuar nga Universiteti i Danimarkës Jugore, ku morën pjesë 1,679 djem të rinj e të shëndetshëm, të cilët ishin pjesë e programit të trajnimit për të kryer shërbim në ushtri.

Shkencëtarët zbuluan se meshkujt, me një mesatare 18 vjeç, të konsideruar marrës të rregullt të suplementëve vajit të peshkut kishin testikuj 1.5ml më të mëdhenj,dhe ejakulonin 0.64 ml më shumë spermë.

Megjithatë, studiuesit bënë vetëm lidhjen e omega 3 (acidi në vajin e peshkut) me dukurinë, e se nuk janë të sigurt nëse është shkaktari i vërtetë.

Top Channel