Askush në Bashkimin Evropian nuk e vë në dyshim perspektivën e pranimit të Maqedonisë Veriore, tha Ministri i Jashtëm gjerman Heiko Maas sot në Shkup, duke përmendur se Unioni “duhet të hapë derën” për këtë vend të Ballkanit Perëndimor.

“Ne duhet të hapim derën për në BE për një vend që ka qenë në gjendje të bëjë kompromise të dhimbshme me fqinjët e saj dhe të fillojë reforma afatgjata, e cila është në frymën e një projekti evropian”, tha Maas në një konferencë të përbashkët shtypi me homologun e Maqedonisë Veriore, Nikolla Dimitrov.

Maas kujtoi se ai u takua me Dimitrov rreth dy muaj më parë në Berlin dhe se takimet e tyre ishin intensifikuar në periudhën e kaluar, gjë që, sipas tij, tregon se sa e rëndësishme është Maqedonia Veriore dhe sa e rëndësishme është procesi i pranimit.

Ai shtoi se do të dëshironte që kjo vizitë të ndodhte në rrethana më të mira, por gjithashtu theksoi se tani duhet të shikohet në të ardhmen.

“Ne kemi nevojë për pëlqimin e të gjitha vendeve të BE-së dhe do të vazhdojmë të bashkëpunojmë me njerëzit e Maqedonisë Veriore,” tha Maas, duke shtuar se zhvillimi i qëndrueshëm dhe demokratik është në interes të të gjithë qytetarëve.

Maas gjithashtu tha se qytetarët e Maqedonisë Veriore nuk duhet të zhgënjehen që nuk u arrit asnjë marrëveshje për fillimin e negociatave të pranimit.Gjermania është në dispozicion të Maqedonisë Veriore, tha Mas, i cili ofroi mbështetje shtesë vendit në përpjekjet për të reformuar gjyqësorin dhe sundimin e ligjit, si dhe luftën kundër korrupsionit. Dimitrov tha se vizita e Maas në Shkup ishte një mesazh i qartë se Maqedonia Veriore kishte mbështetjen e Gjermanisë.

Top Channel