Njeriu e ka vëzhguar që në lashtësi sjelljen e kafshëve, duke u bërë kureshtar për shkak të analogjive me speciet më të ngjashme.

Filozofë, sociologë, psikologë e biologë kanë ngritur pyetje mbi raportin natyrë-kulturë, apo instinktit dhe të mësuarit.

Studime krahasuese pa fund janë kryer në historinë e njerëzimit, që kanë pasur si subjekt ngjashmëritë e sjelljes se kafshëve me ne, që nga zgjedhja e partnerit e deri tek organizimi i jetës në çift dhe në grup, apo te kujdesi për të vegjlit.

Megjithatë mbetet mahnitës fakti se sa na ngjajnë kafshët, qofshin të zbutur nga ne, qen e mace shtëpiake, por edhe grabitqarët e xhunglës dhe savanës.

Më poshtë janë fotot e momenteve më të çuditshme, kur kafshët duket sikur na ngjajnë më shumë:

FOTO GALERI
1/30

Top Channel