Disa njerëz janë bërë me para për shkak të atyre që kanë gjetur në plehra. Kanë qenë bizhuteri të shtrenjta, por nuk kanë munguar edhe pikaturat e famshme, ku njerëzit i kanë hedhur nga padituria apo aksidentalisht.

Këtu janë disa nga gjërat më mbresëlënëse që janë gjetur në plehra.

FOTO GALERI
1/7
Qilim antik i Turkmenistanit-Në qershor 2010, një grua nga San Diego u përkul përpara specialistit të tekstileve antike, kur ajo solli këtë qilim të vjetër për vlerësim. Disa vjet më parë, një fqinj ishte duke e pastruar dhe kishte hedhur një divan në rrugë. Vajza e zonjës sapo ishte zhvendosur në një vend të ri dhe kishte nevojë për një shtrat. Duke mos harruar sjelljet e saj, zonja kërkoi leje për të marrë divanin dhe ajo i tha se do të hidhte në plehra edhe disa qilima. Nëse i pëlqenin, mund t’i merrte. Qilimi që ajo mori nga mbeturinat ishte thurur rreth vitit 1800 në Turkmenistan dhe është shumë i kërkuar midis koleksionistëve. Ajo u vlerësua me 150,000 dollarë.

Top Channel