Studimet më të fundit kanë mundur të sigurojnë një teori bindëse përsa i përket ekzistencës së përbindëshit Loch Ness, krijesës që gjendet në Skocinë veriore.

Një ekip ndërkombëtar shkencëtarësh mori nën shqyrtim 250 mostra uji nga Loch Ness. Vëzhgimet u bazuan tek ADN-ja e ambientit dhe mbetjet e gjendura brenda ujërave.

Kështu, mendohet se bëhet fjalë për një monstër gjigande, e cila karakterizohet me qafë të gjatë dhe gunga në kurriz.

Si përfundim, studiuesit shprehen se gojëdhënat shumëvjeçare rreth Loch Ness-it janë deri diku “të besueshme”.

 

FOTO GALERI
1/2

Top Channel