Artriti dhe sëmundjet e tjera reumatizmale janë gjendje të zakonshme që shkaktojnë dhimbje, enjtje dhe lëvizje të kufizuar.

Sipas statistikave, gratë preken tre herë më shpesh se burrat nga artriti. Ndërsa raportohen nga 5 në 50 raste për 100 mijë banorë. Artiri prek kryesisht artikulacionet dhe indin lidhor në të gjithë trupin.

Më të rriskuar janë moshat e treta megjithëse shenjat e para të artritin nisin rreth moshës 45 vjeç. Tek femrat këto shqetësime nisin pas periudhës së menopauzës, ndërsa tek burrat lidhet me moshën dhe aktivitetin profesional. Miliona njerëz në botë kanë ndonjë formë të artritit, ndërsa në Shqipëri mjekët ngrenë alarmin se sëmundjet reumatizmale po prekin tashmë edhe moshat e reja, madje nën 30 vjeç. Por si përballen njerëzit me këto sëmundje?

Sa i pengojnë në jetën e përditshme dhe si i trajtojnë? Si ndikon fizioterapia në përmirësimin e lëvizshmërisë? Gjithçka në Hipokrati, sonte ora 18:20 në Top Channel.

Top Channel