Vlorë, zgjerohet tuneli tek Uji i Ftohtë

21/10/2011 00:00

Në zonën e Ujit të Ftohte në Vlorë kanë nisur punimet për zgjerimin e
tunelit të njohur të kësaj zonë ku kalon rruga që lidh bregdetin me
pjesen tjetër të vendit.

Kjo rruge e perdorshme me vetem nje kalim aktualisht eshte kthyer problematike ne rendimin e trafikut vecanerisht gjate sezonit veror. Investimi prej 75 milione lekesh i qeverise do te zgjeroje kete tunel me dy koresi duke synuar lehtesimin e levizjes se mjeteve. Punimet sipas kontrates perfundojne ne muajin maj te vitit 2012.

Tuneli, aq i njohur eshte ndertuar gjate Luftes se Pare Boterore nga xhenieret e ushtrise austriake dhe me pas asaj italiane. Ne afro nje shekull te egzistences se tij tuneli ka pesuar vetem disa meremetime te vogla, ndersa ky eshte investimi pare qe e zgjeron ate.

Top Channel