Mungesa e vitaminave, rrezik per semundjen e astmes

16/04/2009 12:30

Nje grup shkencetaresh kane arritur ne perfundimin se mungesa e vitaminave A dhe C rrit rrezikun e semundjes nga astma.

Studimi i nje grupi profesoresh ne Nottingham University rishikoi 40 studime te kryera ne 30 vjetet e fundit, perpara se te nxirte konkluzionet e veta. Sipas tyre, tek njerezit me sasi te vogel vitamine A dhe C, rritet rreziku i semundjes me 12 perqind. Lidhja mes astmes dhe dy vitaminave eshte ende e paqarte.

Vitamina C gjendet kryesisht tek frutat dhe perimet, ndersa A tek djathi, vezet dhe peshku.

Top Channel