Pack: Serbise do t’i kerkohet zgjidhje e mencur per Kosoven

09/02/2009 09:05

“Perpara hyrjes ne Bashkimin Evropian, Serbise do t’i kerkohet nje zgjidhje e mencur per Kosoven”. Deklarata eshte bere nga presidentja e Komisionit per Evropen Juglindore ne Parlamentin Evropian, Doris Pack.

E pyetur nese Serbia duhet te njohe pavaresine e Kosoves, per te hyre ne BE, Pack tha se nuk duhet biseduar tani per kete ceshtje”.  “Serbet i njoh prej shume kohesh dhe e di kjo eshte e ka te pamundur te njohe pavaresine e Kosoves”.

Sipas saj, kusht per Serbine eshte bashkepunimi me Gjykaten e Hages.

Top Channel