3 minuta ushtrime intensive i bejne mire shendetit

28/01/2009 13:50

Edhe aktiviteti fizik i shkurter, por intensiv ben mire per shendetin.

Nje grup kerkuesish britanike te Heriot-Watt University kane publikuar rezultatet e nje studimi ne revisten BMC Endocrine Disorders. Sipas tyre, edhe 3 minuta ushtrime mjaftojne per te ndikuar pozitivisht ne aftesine e organizmit tone per te pakesuar sheqernat dhe rezultatet shihen qe pas dy javesh.

Ne studim u perfshine 16 meshkuj qe benin jete sedentare. Ata kane perdorur bicikleten e ushtrimeve per te bere nje vrap te shkurter me shpejtesine me te madhe te mundshme.

Ne baze te rezultateve te fituara, shkencetaret pretendojne se edhe me pak stervitje, por intensive, pakesohet rreziku per t’u shfaqur semundje kardiovaskulare, apo diabeti i tipit 2.

Top Channel