Dënimi kapital i shqiptarit në Kinë? Ministri Igli Hasani udhëheq përpjekjet diplomatike për ta shpëtuar

02/07/2024 22:11

Familjarët e të riut shqiptarë që rrezikon dënimin kapital në Kinë, i kanë apeluar për ndihmë qeverisë shqiptare.

Ata kërkojnë ndërhyrjen e shtetit për ta shpëtuar pasi sipas tyre i riu 36 vjeçar me inicialet K.K nuk ka një rrol parësor dhe udhëheqës në grupin e të arrestuarve të akuzuar për futjen në Kinë të 1 ton kokainë.

Gazetari Top Channel Muhamed Veliu bazuar në të drejtën e Informimit Publik pyeti Ministrinë për Europën dhe Punët e Jashtme nëse kjo çështje a është diskutuar sot mes ministrit Igli Hasani dhe të Dërguarin e Posaçëm të Qeverisë kineze për Çështjet Evropiane, Wu Hongbo?

Në përgjigjen që MEPJ dha për Top Channel thuhet:

“Në përgjigje të kërkesës tuaj ju bëjmë me dije se, gjatë takimit, Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Igli Hasani i përcolli të Dërguarit të Posaçëm të Qeverisë kineze për Çështjet Evropiane, Wu Hongbo, ndjeshmërinë e lartë që ka për qeverinë shqiptare dhe opinionin publik, gjykim që po zhvillohet në Gjykatën Popullore të Nivelit të Mesëm në qytetin e Guangzhou (Provinca Guangdong), në ngarkim të shtetasit shqiptar”.

Më tej në këtë përgjigje theksohet se:

“Duke kërkuar respektim të të gjithë të drejtave të shtetasit në fjalë, në të gjitha shkallët e procesit gjyqësor, pala shqiptare i kërkoi autoriteteve kineze të evitohet aplikimi i dënimit kapital”.

MEPJ në emër të qeverisë shqiptare tregon se kërkesë i është përcjellë me herët edhe Ministrit të Jashtëm të Republikës

Popullore të Kinës, nga homologu i tij shqiptar përmes një letre zyrtare.

MEPJ thekson në fund të përgjigjes së pyetjes të Top Channel se do të vazhdojë të ndjekë me prioritetin maksimal këtë çështje.

Top Channel