“Komisioneri që është nga Labëria s’mund ta pranojë të jetë i 7-i”, Rama s’kursen batutat: Shqipëria ishte e 86 në klasifikim

26/06/2024 10:48

Kryeministri Edi Rama nuk i kurseu batutat në Mbledhjen Kombëtare për të drejtën e informimit.

Rama: Po e nis nga një fakt, i cili është i nënvizuar në klasifikimin e Akses Info Europe që është agjencia trupa që merret me vlerësimin e legjislacionit për transparencën dhe të drejtën e informimit në përgjithësi.

Shqipëria ishte e 86 në klasifikim deri në vitin 2014 ne hodhëm hapin e parë serioz duke transformuar bazë tonë ligjore dhe sot nëse e klikoni do e gjeni në vendin e 7 për sa i përket legjislacionit, Komisioneri që është nga Labëria dhe s’mund ta pranojë dot që të jetë i 7-i, nëse autobusi me 7 nuk është i vendosur paralelisht, po më thoshte që disa ndryshime që kemi bërë me ligjin e i që kemi gati të bëjë që të ngjitemi edhe më lart, por këtu nis edhe debati që në këtë rast e kemi konkretisht me një shembull por mund ta gjejmë sot për hendekun mes legjislacionit dhe zbatimit.

 

Top Channel