Draft-rezoluta anti-korrupsion, Spiropali: Mekanizëm shtesë dhe detyrim që ka dalë nga procesi Screening

23/05/2024 13:33

Diskutime të tjera janë zhvilluar në mbledhjen e Konferencës së Kryetarëve për draft-rezolutën për thellimin e reformave për mirëqeverisjen, sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit për Shqipërinë 2030 në Bashkimin Europian.

Ministrja Elisa Spiropali u shpreh se draft-rezoluta është mekanizëm shtesë dhe detyrim që ka dalë nga procesi Screening. Ndërkohë nga ana tjetër Ermonela Felaj tha se parlamenti nuk mund të jetë pasiv.

Elisa Spiropali: Procesi i integrimit është i të gjithë shqiptarëve, jo vetëm i PS-së apo qeverisë. Draft-rezoluta është mekanizëm shtesë dhe detyrim që ka dalë nga procesi Screening. Komisioni i Posaçëm është një hapësirë e re që adreson luftën kundër korrupsionit dhe mirëqeverisjen

Eduard Shalsi: Duhet të jetë një armë shtesë për të gjithë ata që duan të çojnë reformat përpara. 

Ermonela Felaj: Parlamenti nuk mund të jetë pasiv. Duhet të rimarrim në duar rolin tonë. Realisht është një detyrim i jo vetëm i qeverisë, por edhe parlamentit. Ky mekanizëm që propozon rezoluta është i gjetur. Kjo është një mundësi e artë që ne të bashkohemi për procesin e integrimit.

Top Channel