“Ekziston një rrezik! Një llogaritje e gabuar mund t’i vërë flakën gjithë rajonit”, paralajmërimi i ish-këshilltares së Lindjes së Mesme

14/04/2024 09:13

Pjesa e rrezikshme e përplasjes mes Iranit dhe Izraelit është llogaritja e gabuar që i vë zjarrin “të gjithë rajonit”, thotë një ish-këshilltar për Lindjen e Mesme në Departamentin e Mbrojtjes të SHBA-së.

Jasmine El-Gamal tha se sulmi i Iranit kishte për qëllim një paralajmërim për Izraelin për aftësitë e tij dhe jo një përpjekje për përshkallëzim.

Në të vërtetë, mesazhet u përcollën midis Iranit dhe SHBA-së nëpërmjet ndërmjetësve duke përsëritur se asnjëri nuk dëshironte të shihte të gjithë luftën, tha ajo.

“Në bisedën e tij telefonike me Benjamin Netanyahu, mesazhi i Joe Biden ishte “kjo është një fitore, merrni fitoren, mos u përshkallëzoni” dhe SHBA nuk do të mbështesin një kundërsulm”, tha El-Gamal.

“Irani duhej të hakmerrej për sulmin kundër konsullatës së tij në Siri, përndryshe do të humbiste plotësisht fytyrën. Pjesa e rrezikshme është këtu nuk janë vetëm këto lëvizje të planifikuara, por rreziku i një llogaritjeje të gabuar që mund t’i vërë flakën të gjithë rajonit”, tha ajo.

El-Gamal shtoi: Dje, sinqerisht, ishte jashtëzakonisht shqetësuese për të gjithë.

Top Channel