Vendimi i Këshillit të Imuniteteve, të enjten votimi në seancë nëse mandati i Olta Xhaçkës do të shkojë në Kushtetuese

08/04/2024 21:36
Mbledhja e Këshillit të Mandateve dhe Imuniteteve, 8 prill

Në seancën që pritet të mbahet të enjten (11 prill), Kuvendi do të vendosë nëse çështja e mandatit të deputetes socialiste, Olta Xhaçka do t’i kalojë ose jo Gjykatës Kushtetuese për shqyrtim.

Gjatë mbledhjes të Këshillit të Mandateve dhe Imuniteteve që u mbajt sot, deputetja Klodita Bushka kërkoi që duke u bazuar në diskutimet që u bënë gjatë mbledhjes, të vendoset në seancë plenare nëse Gjykata Kushtetuese duhet të marrë në shqyrtim çështjen nëse Olta Xhaçkës duhet t’i hiqet ose jo mandati i deputetes pasi bashkëshorti i saj u shpall investitor strategjik.

Bushka: I propozojmë seancës plenare të vendosë lidhur me dërgimin e çështjes në Gjykatën Kushtetuese nisur me gjithë analizën e çështjes që bëmë këtu.

Bardhi: E kuptoni pra qytetarë, u duhen edhe 48 orë për të kuptuar nëse e ka lëshuar apo jo Rama Olta Xhaçkën

Top Channel