McConnell do të japë dorëheqjen nga posti i udhëheqësit republikan të Senatit të SHBA

28/02/2024 18:46

Mitch McConnell, politikani i fuqishëm nga Kentaki, njoftoi se ai planifikon të tërhiqet si udhëheqësi republikan më jetëgjatë i Senatit në nëntor.

Ai ka udhëhequr partinë e tij në Senat për gati 20 vjet, por tha se ishte “koha për të vazhduar” në një fjalim të mërkurën.

McConnell është dëshmuar si çelësi për kalimin e prioriteteve konservatore dhe zgjedhjen e republikanëve në Capitol Hill. Megjithatë, vitet e fundit ai ra në favor të krahut të Donald Trump.

Në fjalimin e tij, McConnell reflektoi mbi karrierën e tij të gjatë, moshën e tij – 82 – dhe familjen e tij.

Ai i kushtoi një pjesë të madhe të fjalimit të tij rëndësisë së lidershipit global të SHBA-së, pavarësisht ndryshimit ideologjik që ka pësuar partia e tij nën retorikën izoluese të ish-presidentit Donald Trump.

“Unë e njoh politikën brenda partisë sime në këtë moment të caktuar kohor. Kam shumë gabime, por keqkuptimi i politikës nuk është një,” tha ai.

“Thënë kjo, unë besoj më fort se kurrë se lidershipi global i Amerikës është thelbësor për ruajtjen e qytetit të ndritshëm në një kodër që Ronald Reagan diskutoi,” shtoi ai.

Top Channel