Trump, djemtë dhe ish-zyrtarët e organizatës së tij të akuzuar/ Avokatët apelojnë vendimin për mashtrim civil

26/02/2024 17:34

Ish-presidenti Donald Trump, djemtë e tij të rritur dhe dy ish-zyrtarë të Organizatës Trump kanë apeluar vendimin prej 464 milionë dollarësh të dhënë kundër tyre, në çështjen e mashtrimit civil të Prokurorit të Përgjithshëm të New York-ut.

Në dosje, avokatët njoftuan se po apelonin gjykimin e parave dhe lehtësime të tjera, por ende nuk është e qartë se si Trump planifikon të mblidhte paratë e nevojshme për apelin.

Trump do të duhet të vendosë para ose obligacione postare për të mbuluar 355 milionë dollarë dhe rreth 100 milionë dollarë shtesë në interes që ai u urdhërua të paguante.

Djemtë e tij u urdhëruan secili të paguanin më shumë se 4 milionë dollarë në fitimet që i morën në mënyrë të parregullt për shkak të mashtrimit.

CNN shkruan se vendimi i nënshkruar i Engoron u postua në dosjen e gjykatës gjatë së premtes, një javë pasi Trump, Donald Trump Jr dhe Eric Trump u shpallën përgjegjës për mashtrim në çështjen civile të ngritur nga Prokurorja e Përgjithshme e New York-ut, Letitia James.

Gjykatësi refuzoi një kërkesë nga Trump për të shtyrë gjykimin për 30 ditë, duke thënë se ata nuk shpjeguan ose justifikuan një arsye për ta bërë këtë.

Avokatët e tij kishin argumentuar se kjo nuk do të dëmtonte zyrën e Prokurorit të Përgjithshëm dhe do të lejonte një proces të rregullt duke pasur parasysh rëndësinë e vendimit.

Top Channel