Foshnjat e porsalindura të spitalit Al-Shifa, nisen me ambulancë për në Egjipt

20/11/2023 15:05

Shoqata e Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze ka njoftuar se 28 foshnja po transportohen me ambulancë në vendkalimin Rafah për transferimin e tyre në spitalet egjiptiane.

Urgjente: Ekipet e ambulancës së Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze sapo janë nisur nga Spitali i Emirateve në Rafah për të transportuar 28 foshnja të plagosura neonatale në vendkalimin Rafah, në përgatitje për transferimin e tyre në spitalet në Egjipt për trajtim”, tha PRCS në një deklaratë për CNN.

“Kjo vjen në koordinim me Organizatën Botërore të Shëndetësisë dhe Zyrën e Kombeve të Bashkuara për Koordinimin e Çështjeve Humanitare (OCHA)”- shtoi Shoqata e Gjysmëhënës së Kuqe Palestineze.

Al-Shifa, spitali më i madh në Gaza, është kthyer në një qendër zjarri në luftën e Izraelit. Ushtria izraelite pretendon se objekti po përdoret nga Hamasi si mburojë për operacionet e tij dhe bastisi spitalin të mërkurën e kaluar. Hamasi dhe zyrtarët e spitalit kanë mohuar pretendimet e Izraelit.

Top Channel