Mijëra qytetarë turq vizituan Selanikun për të shënuar përvjetorin e vdekjes së Mustafa Kemal Ataturkut, themeluesit të Republikës së Turqisë, i cili vdiq më 10 nëntor 1938.

Që në orët e para, turistët u rreshtuan jashtë shtëpisë ku lindi Ataturku rreth vitit 1881, e cila tani është muze. Shumë prej tyre mbanin flamuj turq.

“Ne donim ta festonim këtë ditë dhe donim të tregonim edhe respektin tonë. Ne e duam Ataturkun. Ajo që kemi është për shkak të tij”, tha një vizitor turk për transmetuesin shtetëror ERT.

Ndërsa Muzeu Ataturk është gjithmonë i popullarizuar me vizitorët nga vendi fqinj, shifrat u rritën këtë vit pasi Republika e Turqisë feston njëqindvjetorin e themelimit të saj.

Më shumë se 200 autobusë turistikë dhe qindra makina vizituan qytetin. Hotelet dhe akomodimet e tjera ishin të gjitha të rezervuara dhe jo vetëm brenda apo përreth Selanikut, por edhe në Aleksandropoli.

Top Channel