Gjatë një takimi me kryetarët e bashkive lokale në kufirin jugor të Izraelit, kryeministri izraelit, Benjamin Netanyahu tha se përgjigja e vendit ndaj sulmeve të Hamasit do të “ndryshonin Lindjen e Mesme”.

Një deklaratë e lëshuar nga zyra e Netanyahut thuhet: Ne jemi në mes të një lufte. Unë e di që ju keni kaluar një provë të vështirë dhe të tmerrshme. Ajo që do të përjetojë Hamasi do të jetë e vështirë dhe e tmerrshme; ne jemi tashmë në luftë dhe sapo po nisim. Udhëheqja juaj ka qenë shumë e fortë në këto ditë të vështira. Shteti nuk do të lërë asnjë gur pa rrotulluar për t’ju ndihmuar të gjithëve. Ju kërkoj të qëndroni të patundur sepse do të ndryshojmë Lindjen e Mesme. Ju përqafoj ju dhe banorët. Jemi të gjithë me ju dhe do i mundim me forcë.

Sipas agjencisë së lajmeve AFP, ai u tha zyrtarëve se “ajo që do të përjetojë Hamasi do të jetë e vështirë dhe e tmerrshme”.

“Ky është vetëm fillimi… ne jemi të gjithë me ju dhe do t’i mposhtim ata me forcë, forcë të madhe”, shtoi ai.

Më shumë se 700 njerëz janë vrarë në Izrael që kur Hamasi nisi sulmin e tij në Izrael të shtunën. Të paktën 560 janë vrarë në Gaza pasi Izraeli filloi sulmet në përgjigje të sulmeve nga militantët palestinezë.

Top Channel