Serbia shpenzon një buxhet të frikshëm për Ministrinë e Mbrojtjes.

Në mjaft raste Beogradi zyrtar është kujdesur të japë mesazhe force duke ekspozuar flotën e armatimeve që blen çdo vit. Më konkretisht në vitin 2021 buxheti i Serbisë për ministrinë e Mbrojtjes ishte rreth 1.2 mld dollarë, me një diferencë të madhe nga vendet e tjera të rajonit. Në po të njëjtin vit Kosova investoi vetëm 79 mln dollarë.

Brishtësia e situatës dhe hijet e konfliktit që mund të rindizet nga momenti në moment gjenden kudo. Tregues është edhe ngritja e një poligoni qitjejeje, vetëm pak metra para hyrjes në fshatin Banjskë.

Është e pakuptueshme se për çfarë arsyesh në këtë zonë që gjarpëron në një terren të vështirë dhe mes pabindjesh të shumta, është i nevojshëm një poligon qitjeje.

Ndonëse nga jashtë duket sikur është bosh, gjatë momenteve që “Inside Story” ndaloi për ta filmuar, njerëzit që ndodheshin brenda reaguan me nervozizëm dhe bënin vazhdimisht shenja duke na kërkuar të largoheshim.

Ekspertët janë të bindur që grupi i terroristëve stërvitej prej kohësh në këto zona jashtë kontrolli.

Top Channel