Kryeministri Edi Rama ka reaguar në lidhje me darkën e zhvilluar ditën e djeshme në Athinë, ku ishin të ftuar të gjithë liderët e Ballkanit. 

Në një kohë kur përplasja e përditshme, Tiranë Athinë pas arrestimit të Fredi Beleri kanë mbërritur pikën e vëllimit, kryeministri Edi Rama i dërgoi një përgjigje të detajuar homologut grek Mitsotakis dhe të gjithë të interesuarve, për mungesën në eventin e Athinës, ku u kujtua 20 vjetori i Samitit të Selanikut

“Arsyeja është e thjeshtë. Nuk doja të trazoja mikpritësin dhe miqtë e tij duke shtuar zhurmën përpara se miqve të mi të mirë mbledhur në Athinë të mbaronin punë. Jam i lumtur që Kiriakos e ndërmori këtë iniciativë për të mbledhur udhëheqësit e lartë e folur për të ardhmen e Europës dhe Ballkanit përballë agresionit rus. Rajoni ka nevojë për Greqinë më shumë angazhim në rrugën tonë të përbashkët. Ia kam thënë atij dhe miqve të tjerë grek, publikisht se me sinqeritet besoj se vendi tyre ka një rrol natyral për të luajtur në Ballkan falë profilt dhe eksperiencës europiane.”- tha Rama.

Shpresoj thotë më tej kryeministri Edi Rama që takimi ishte produktiv.

“Unë nuk doja të shikoja që ajo  darkë të përdorej për ti çuar Shqipërisë mesazhe kontradiktore  vis-à-vis përballë ambicies së kësaj iniciative dhe shpresoj që ky fakt fatkeq nuk i konfuzoi miqtë e nderuar. Për aq sa jam i shqetësuar,   të flasësh, të komunikosh, të debatosh me miqtë, aleatët, partnerët dhe fqinjët, para së gjithash, është thelbi i politikës ndërkombëtare dhe të përpiqesh, gjithmonë të përpiqesh, të vendosësh veten në vendin e tjetrit është një domosdoshmëri. Aq më tepër kur gjërat duket se shkojnë keq.”– tha Rama.

Edi Rama ka një përgjigje të fortë ndaj kryeministrit Mitsotakis i cili nuk e ftoi në këtë event, por ftesë i çoi presidentit Bajram Begaj i cili nuk shkoi.

“Në tetorin e ardhshëm Shqipëria do të kryesojë Samitin e Procesit të Berlinit të këtij viti në Tiranë.  Natyrisht, miku im i dashur dhe kolegu shumë i respektuar në Athinë ka qenë i ftuar të marrë pjesë dhe nuk mund ta imagjinoja kurrë të përgjigjesha nën zë, duke ftuar në vend të tij Presidentin grek, për të cilin kam edhe respektin më të madh. Unë e kuptoj presionin e palëve të treta, të etur për të shfrytëzuar çdo rast për të bërë një mal nga një kodër mole. Por ne të gjithë kemi sfida shumë më të mëdha përpara, ka male të vërteta për t’u ngjitur. Ajo që duhet të na bashkojë në kohë të tilla të trazuara për hir të popullit tonë, vendeve tona, rajonit tonë, Evropës tonë është më e madhe se ajo që na ndan.”– tha Rama.

Në fund të përgjigjes Edi Rama shpreh nevojën e mos mbetjes peng  të politikës së brendshme fisnore.

Top Channel