Ambasadorja Kim takon anëtarët e KLGJ-së: Të plotësohen sa më shpejt vendet bosh në Gjykatën e Lartë

31/05/2023 18:32

Ambasadorja Yuri Kim zhvilloi sot një takim me Këshillin e Lartë Gjyqësor për t’i falënderuar për bashkëpunimin e tyre gjatë tre viteve e gjysmë të fundit dhe për t’i nxitur ata që të ngulmojnë, sikurse thuhet në deklaratën e ambasadës amerikane në Shqipëri.

Ambasadorja amerikane përsëriti mbështetjen e SHBA-së për KLGJ-në dhe institucionet e tjera të drejtësisë, ndërsa u ka bërë thirrje anëtarëve të KLGJ-së që të përmbushin detyrën e tyre me integritet dhe pavarësi.

Kim i kërkoi KLGJ-së të plotësojë sa më shpejt tre vendet e mbetura në Gjykatën e Lartë me gjyqtarët më të kualifikuar. Ajo theksoi gjithashtu pritshmëritë e SHBA që KLGJ të zgjedhë gjyqtarë me integritet dhe aftësi profesionale për Gjykatën e Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar dhe gjykatat më të ulëta.

Është koha për t’u shkëputur nga mënyrat e vjetra. Reforma në drejtësi duhet të vazhdojë të zbatohet në mënyrë që Shqipëria të ecë përpara dhe zyrtarët duhet të veprojnë me integritet pavarësisht kërcënimeve dhe nxitjeve”, tha ambasadorja Kim në KLGJ.

Top Channel