Inside Story disponon dokumente zyrtare të cilat vënë në pikëpyetje transparencën dhe punën e organeve të drejtësisë.

Mbi të cilat mund të hedhësh dyshime se kanë dashur të fshehin krimin. Pas një muaji e 9 ditë që çështja është regjistruar, provat janë prishur e për rrjedhojë ato nuk janë më të vlefshme. Çfarë po përpiqet të fshehin me këtë ngjarje…?!

“Është ngjarje e rëndë për disa arsye; u mbajt e fshehtë për disa kohë. Nuk do ishte njësoj sjellja e policisë me një shtetase të BE-së. Rasti ka neglizhencë nga organet ligj zbatuese”, u shpreh eksperti i kriminalistikës, Artan Rexhepi.

“Një mos vlerësim i duhur i situatës. Jo vetëm me Xhoin edhe në raste të tjera. Është si rasti i statistikave. Nuk pyet se është njeri, por janë numra. Policia ka bërë veprime mekanike. Nuk e kanë ndjekur ngjarjen më pas. Nuk kanë pyetur, nuk kanë marrë kamerat e sigurisë”, u shpreh gazetarja, Anila Hoxha.

Sipas dokumenteve që Inside Story disponon, 22-vjeçarja keniane është dërguar si fillim në Spitalin Universitar “Nënë Tereza” në datën 14 gusht 2022 rreth orës 14:00, në urgjencën e sëmundjeve të brendshme.

Pra, 2 orë pasi ajo ishte gjetur. Inside Story disponon edhe ekspertizën që i është bërë Joy Ayoko, në të cilën thuhet se vajza është intubuar. Asaj iu evidentua Politraumë dhe në këtë gjendje, citon dokumenti duhet të transferohet tek spitali i Traumës.

Rreth orës 19:55 të datës 14 gusht, 22 vjeçarja keniane është dërguar e intubuar në spitalin e Traumës në pavionin e Kirurgjisë. Por, askush nuk sqaron nëse vajzës i është bërë ekspertizë mjeko-ligjore lidhur me dyshimet se ajo është përdhunuar.

“Prokuroja më ka thënë që e ka bërë ekspertizën te Nënë Tereza por nuk mi japin përgjigjet sepse thanë që unë e nxjerr në media”, u shpreh mamaja e Xhoit, Ruth Abongo.

Top Channel